ua en ru

Європарламент 17 квітня розгляне питання спрощення візового режиму з Україною, - Гончарук

Європарламент 17 квітня розгляне питання завершення процедур для імплементації угоди про спрощення візового режиму з Україною. Про це заявив радник Президента - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба Президента.

Президент України Віктор Янукович підписав закон про ратифікацію угоди з ЄС про спрощення візового режиму вчора, 9 квітня, і в зв'язку з цим, Україна розраховує на швидке завершення європейськими інститутами всіх необхідних процедур для набуття чинності угоди.

"Ці процедури знаходяться у стадії завершення, відповідні комітети Європарламенту сьогодні пройдені з позитивними висновками", - сказав Гончарук.

Він повідомив, що 17 квітня на засіданні Європарламенту заплановано розгляд цього питання. "Сподіваємося, що рішення буде остаточно прийнято і протягом короткого терміну відбудеться обмін нотами", - сказав Гончарук.

Гончарук також зазначив, що цими візовими спрощеннями Україна задоволена тільки як проміжним результатом. "Нашим стратегічним завданням залишається повне скасування віз для короткострокових поїздок громадян до країн-членів Шенгенського простору".

Читайте також: Янукович підписав закон про ратифікацію угоду з ЄС про спрощення візового режиму.