ua en ru

У СБУ почали формувати "Білу книгу" злочинів в ЛНР і ДНР

У Службі безпеки України почали формувати "Білу книгу" злочинів на території так званих "Донецької народній республіці" і "Луганської народній республіці".

У Службі безпеки України почали формувати "Білу книгу" злочинів на території так званих "Донецької народній республіці" і "Луганської народній республіці". Про це в ефірі каналу "Україна" повідомив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський.

"Як залишити безкарними ті злочини, які були скоєні бойовиками "ДНР" і "ЛНР"? Як дивитися в очі сім'ям тих, хто був розстріляний? Це ті питання, на які нам всім доведеться відповідати. Але для України надзвичайно важливо розпочати цей процес. І я нагадаю, що розпочато кримінальне провадження за фактом злочинів проти людяності, і ми зараз вже почали формувати так звану "Білу книгу", яка буде містити всі злочини, які були скоєні на території так званих "ДНР" і "ЛНР". Я думаю, що ці два процеси повинні йти паралельно, так як вони у свій час йшли паралельно в Балканському конфлікті. І наступним кроком по кримінальній справі повинна бути подача клопотання Міжнародний Трибунал в Гаазі", - сказав він.

Нагадаємо, раніше СБУ порушила справу за фактом злочинів "ДНР" і "ЛНР" проти людяності.