ua en ru

У Росії суд скасував рішення про зниження терміну Платону Лебедєву

Архангельський обласний суд скасував рішення про зниження терміну покарання колишньому керівнику МФО "Менатеп" Платону Лебедєву і направив справу на новий розгляд в Вельський суд. Про це повідомив адвокат Лебедєва Володимир Краснов.

8 серпня 2012 р. Вельський районний суд Архангельської області частково задовольнив клопотання адвокатів Лебедєва і постановив скоротити йому термін покарання на 3 роки 4 місяці. Таким чином, Лебедєв повинен був вийти на свободу 2 березня 2013 р.

Раніше адвокати Лебедєва направили в суд клопотання про скорочення строку позбавлення волі їх клієнту внаслідок пом'якшення кримінального покарання за інкриміновані Лебедєву злочини. Захист просив суд скоротити термін покарання до розміру фактично відбутого. Прокурор проти цього заперечував, зазначаючи, що покарання можна знизити до 11 років і 3 місяців позбавлення волі, що передбачало звільнення в кінця 2014 р.

30 грудня 2010 р. Хамовнічеський суд Москви засудив екс-главу НК "ЮКОС" Михайла Ходорковського і колишнього керівника МФО "Менатеп" Лебедєва до 14 років позбавлення волі кожного. Бізнесменам інкримінували привласнення і відмивання грошових коштів. У травні 2011 р. Мосміськсуд знизив термін ув'язнення підприємцям по другій кримінальній справі з 14 до 13 років. Таким чином, вони повинні були вийти на свободу у 2016 р.

В даний час Ходорковський відбуває термін у колонії м. Сегежа в Карелії, а Лебедєв - у виправній колонії м. Вельська Архангельської області.

Читайте також: У РФ справу стосовно Спірічева з ухилення від сплати податків на суму близько 300 млн дол. на користь НК "ЮКОС" направлено до суду