ua en ru

У Раді створена коаліція п'яти партій

У Раді створена коаліція п'яти партій Фото: Twiiter / Hromadske TV
Партії "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", Радикальна партія Олега Ляшка, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина" оголосили про створення коаліції у Верховній Раді України сьомого скликання.

Партії "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", Радикальна партія Олега Ляшка, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина" оголосили про створення коаліції у Верховній Раді України восьмого скликання. Про це заявив голова тимчасової президії нової Верховної Ради України, народний депутат від фракції Блок Петра Порошенка Володимир Гройсман у сесійній залі парламенту під час перерви в засіданні Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми починаємо збори політичних фракцій для створення коаліції депутатських фракцій. Я запрошую до президії: голову фракції БПП - Юрія Луценко, "Народного фронту" - Олександра Турчинова, Юлію Тимошенко від "Батьківщини", від "Самопомочи" - Олега Березюка, від "Радикальної партії" Олега Ляшка. У президії знаходяться голови фракцій 5 політичних фракцій, які ввійдуть у коаліцію. У нас мало часу, близько 20 хвилин, після чого ми повинні будемо оголосити про створення коаліції", - заявив Гройсман.

Він нагадав, що раніше був підготовлений текст: "Текст угоди був парафований ще 20 листопада цього року. Я ставлю на голосування наших зборів коаліції рішення про створення коаліції! Голосуємо руками! Одноголосно!", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, сьогодні розпочала перше засідання Верховна Рада України восьмого скликання. Також нардепи Ради восьмого скликання склали присягу.

21 листопада 2014 р. партії "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", Радикальна партія Олега Ляшка, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина" підписали коаліційну угоду, яка передбачає проведення 17 реформ.