ua en ru

У Раді буде створена нова фракція з екс-членів ПР і позафракційних нардепів

У Верховній Раді України буде створена нова фракція з екс-членів Партії регіонів і позафракційних народної депутатів.

У Верховній Раді України буде створена нова фракція з екс-членів Партії регіонів і позафракційних народної депутатів. Про це в кулуарах парламенту заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Микола Томенко, передаект кореспондент РБК-Україна.

"Я бачу правову колізію щодо пояснення суб'єктів формування коаліції. Сьогодні виходить так, що у нас найбільша фракція, яка ще не оформлена, це колишні депутати з Партії регіонів та позафракційні. За регламентом, фракцію або групу депутатів з правами фракції можуть створити не менше 30 депутатів. Тому очевидно, що буде створена нова фракція або група. Саме вона стане ініціатором створення такої коаліції з трьома опозиційними фракціями", - заявив Томенко.

Він пояснив, що опозиція піде на створення коаліції колишніми членами ПР, але вже в новому формуванні: "Ідеологічно і політично було б правильно створити коаліцію на базі трьох опозиційних фракцій плюс нова група депутатських фракцій. Для нас ідеологічно не зовсім прийнятно створювати коаліцію просто з колишніми членами ПР".