ua en ru

У Придністров'ї збитий БПЛА, робив відео - і фотозйомку, - КДБ ПМР

У Придністров'ї 23 березня був встановлений факт обльоту і здійснення відео - та фотозйомки території невизнаної держави Придністровської Молдавської республіки (ПМР) з використанням безпілотного літального апарату (БПЛА).

У Придністров'ї 23 березня був встановлений факт обльоту і здійснення відео - та фотозйомки території невизнаної держави Придністровської Молдавської республіки (ПМР) з використанням безпілотного літального апарату (БПЛА). Про це повідомляє прес-служба Комітету державної безпеки (КДБ) ПМР.

Як повідомляється, в результаті вжитих заходів безпілотник був збитий. Фахівці місцевого КДБ відновили і розшифрували відеозапис, а також встановили тип обладнання, способи його застосування, фактичні цілі розвідувального характеру.

"На підставі попередніх даних було встановлено, що запуск БПЛА був здійснений з території України групою осіб, імовірно мають відношення до оперативно-технічним підрозділам СБУ, Генштабу Міноборони України, або до прихильників "Правового сектора" з метою проведення розвідувальних дій на території ПМР", - йдеться в повідомленні прес-служби КДБ ПМР,

Зазначимо, місцева спецслужба проводить вивчення матеріалів за фактом порушення кордонів повітряного простору невизнаної держави і за результатами будуть встановлені конкретні особи, причетні до порушення меж ПМР.