ua en ru

У новому Кабміні може бути 3-5 іноземців, - БПП

У новому Кабміні може бути 3-5 іноземців, - БПП Джерело фото:telegraf.com.ua
У новому Кабінеті міністрів України може бути 3-5 іноземців. Про це "РБК-Україна" заявив депутат від партії "Блок Петра Порошенко" Павло Розенко.

У новому Кабінеті міністрів України може бути 3-5 іноземців. Про це "РБК-Україна" заявив депутат від партії "Блок Петра Порошенко" Павло Розенко.

"Враховуючи позицію Президента України, яку він озвучив публічно з трибуни ВРУ, новий Кабмін може бути залучено 3-5 міністрів - громадян іноземних держав. Президент буде ініціювати внесення змін у законодавство України, що дасть можливість залучення на посади в міністерства і відомства України іноземних громадян. Або ж надання їм права на спрощену і прискорену процедуру отримати громадянство України. Це позитивний крок і рішення. Адже це мінімізує корупційну складову, призначення за принципом споріднення або ж якихось інших, але не професійних якостей. Наскільки мені відомо, консультації розпочаті. Але поки не можна сказати, скільки точно міністрів і громадян яких саме держав буде залучено в нову виконавчу вертикаль", - заявив Розенко.

Також Розенко, якого називають у списку можливих міністрів - Мінсоцполітики та праці України - додав: "Поки ще рано говорити про склад Кабміну. Консультації щодо міністерств, хто їх очолить, - тільки почалися сьогодні після призначення прем'єра. В понеділок буде більш чи менш чітка картина. Переговори йдуть, деякі кандидатури не узгоджені. Тому ми в переговорному процесі. У будь-якому випадку, це буде результат узгодженої позиції Президента, прем'єра і коаліції. Сьогодні ще рано говорити про конкретну кількість іноземців, це миє бути і 3, і 5 міністерств".

Нагадаємо, раніше сьогодні Президент України Петро Порошенко пропонує призначити головою Антикорупційного бюро іноземця, а також хоче надати право залучати на державну службу іноземців, аж до членства в уряді.