ua en ru

У НАТО вважають, що Росія не введе війська в Україну

Головнокомандувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Філіп Бридлав заявив, що не вважає ймовірним введення російських військ на схід України.

Головнокомандувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Філіп Бридлав (на фото) заявив, що не вважає ймовірним введення російських військ на схід України, передає Reuters.

"Сьогодні я б сказав, що не думаю, що це найбільш імовірний хід дій", - заявив генерал на конференції з питань озброєнь в Оттаві.

На думку Бридлава, Москва буде домагатися своїх цілей в Україні, не перетинаючи кордон. Бридлав заявив, що російська влада, швидше за все, продовжать робити те, що вони роблять: дискредитувати український уряд, провокувати протестні виступи в країні і готувати ґрунт для сепаратистського руху. Бридлав також зазначив, що незважаючи на те, що він упевнений в присутності російських спецпідрозділів на сході України, поки рано робити висновки про те, хто збив українські вертольоти над Слов'янському.

Раніше заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу зазначив, що через дії РФ, Альянс змушений сприймати її як супротивника.

"Очевидно, що росіяни проголосили НАТО своїм супротивником. Тому ми не повинні сприймати Росію як партнера, швидше варто ставитися до неї як до супротивника", - заявив Вершбоу.

Він зазначив, що приєднання Криму та маніпулювання заворушеннями на південному сході України докорінним чином змінили відносини між Росією та НАТО.

Крім того, США мають намір розширити санкції проти низки російських банків та енергетичних компаній.