ua en ru

У США мають намір розширити санкції проти низки банків та енергетичних компаній РФ

Американські сенатори-республіканці пропонують посилити санкції проти Росії через ситуацію на Україні, розповсюдивши їх ще на ряд російських банків та енергетичних компаній.

Американські сенатори-республіканці пропонують посилити санкції проти Росії через ситуацію на Україні, розповсюдивши їх ще на ряд російських банків та енергетичних компаній. Про це повідомляє російська служба ВВС.

"Ми хочемо запровадити справжні санкції, які матимуть вплив на російську економіку", - заявив на прес - конференції у Вашингтоні автор законопроекту сенатор Боб Коркер.

Крім Коркера, законопроект підтримали, як повідомляє Reuters, ще 20 сенаторів, серед яких і екс-кандидат у Президенти США, сенатор від Арізони Джон Маккейн, відомий своєю жорсткою позицією по відношенню до Президента Росії Володимира Путіна.

Запропонований республіканцями проект закону передбачає введення санкцій проти чотирьох російських банків, а саме: "Ощадбанку", ВТБ, "Внешэкономбанка" і "Газпромбанку" і декількох енергетичних компаній: "Газпрому", "Роснефти", "Новатеки", і "Рособоронекспорту".

Крім цього, сенатори, щоб Білий дім спільно з НАТО суттєво збільшив підтримку армій Польщі, Естонії, Литви та Латвії, а також прискорив реалізацію програми протиракетної оборони в Європі.

Зазначимо, крім введення санкцій, запропонований законопроект також передбачає надання військової допомоги Києву у розмірі 100 млн дол. На ці кошти передбачається поставити Києву протитанкову зброю, засоби ППО і легку стрілецьку зброю.

У разі схвалення законопроекту, США нададуть Україні і розвідувальні дані про російських військах.

Нагадаємо, республіканці внесли законопроект про посилення санкцій проти Росії вчора, 30 квітня.