ua en ru

У "Народному фронті" пропонують заборонити участь капіталу країни-агресора в медіа

Законопроект авторства представників "Народного фронту", який передбачає унеможливлення участі в статутному капіталі українських телерадіоорганізацій резидентів держави-агресора, є абсолютно доцільним в умовах війни. Про це заявила народний депутат від фракції "Народний фронт" Наталія Кацер-Бучковська в ефірі каналу "24".

"Це не заборона каналів чи цензура - це заборона пропаганди країни-агресора, якою Росія визнана офіційно, на законодавчому рівні", - пояснила нардеп.

Коментуючи свою позицію щодо законопроекту, Кацер-Бучковська зауважила, що якби Росія не розв'язала війну проти України, вона "була б абсолютно проти розмежування українських та російських ЗМІ".

"Зараз у стані війни держава має дуже відповідально ставитись до того, хто яку інформацію поширює", - наголосила вона.

Представник "Народного фронту" переконана, що якщо Росію на державному рівні визнано агресором, є всі підстави заборонити канали, власниками яких є російські громадяни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник голови фракції "Народний фронт", голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар закликала посилити інформаційну безпеку України.