ua en ru

У МВС не можуть спрогнозувати, як довго триватиме реформування відомства

У Міністерстві внутрішніх справ не можуть спрогнозувати, скільки триватиме процес реформування відомства. Про це на засіданні парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, заступник голови МВС Ека Згуладзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Скільки часу займуть реформи? Це складне питання. Ми хочемо дуже багато зробити в цьому році, змінити структуру, змінити процедуру набору людей і це важливо. Що б хто не говорив, це один з найважливіших компонентів. З корупцією можна боротися лише комплексно. Треба щоб ті люди, які вчинили злочини, відповідали і пішли у в'язницю, але зараз я не можу грати ні судді, ні прокурора, ні у слідчого. Має бути процес, який буде підтримувати реформу, але не менш важливо створити фундамент, який буде захищати систему від системної корупції. В цьому напрямку ми можемо дуже багато зробити вже в цьому році", - сказала вона.

Вона назвала ключовим елементом боротьби з корупцією ліквідацію дублюючих функцій у різних підрозділах МВС.

"Ліквідацію дублюючих функцій, які здається неважливим, і є ключовим елементом боротьби з корупцією в системі. Тому що дублювання, це не те, що підструктури системи намагаються показати, хто кращий... ні, хто краще може рекетувати, кришувати, не працювати і ховатися за статистикою. Коли зникає дублювання, тоді видно, хто що робить, коли робить і це можна контролювати", - зазначила Згуладзе.

Нагадаємо, законопроект про поліцію має бути готовий до кінця лютого.

Раніше відзначалося, що реформування МВС розпочнеться з об'єднання ДАІ та ППС.