ua en ru

У Каїрі демонстранти штурмували урядову будівлю

У Каїрі прихильники руху "Брати-мусульмани" пішли на штурм урядової будівлі. Демонстрантам вдалося підпалити будівлю. Протестуючі також блокували Каїрську кільцеву дорогу.

У Каїрі прихильники руху "Брати-мусульмани" пішли на штурм урядової будівлі. Про це повідомляє телеканал Al-Аrabiya.

Фотогалерея "Зачистка Каїру"

Демонстрантам вдалося підпалити будівлю. Протестуючі також блокували Каїрську кільцеву дорогу.

Раніше представники "Братів-мусульман" обіцяли влаштувати в Каїрі марш протесту проти насильства єгипетських силовиків, що розігнали прихильників поваленого Президента Мухаммеда Мурсі в столиці країни.

Зараз же марш прихильників Мурсі проходить в Александрії. Декількома хвилинами раніше надійшло повідомлення про те, що влада продовжила арешт Мурсі ще на місяць.

За останніми даними, жертвами хвилювань в Каїрі та інших містах, викликаних демонтажем двох протестних палаткових таборів прихильників відстороненого Президента, стали 525 осіб. При цьому рух "Брати-мусульмани" заявляє, що кількість загиблих п'ятикратно перевищує офіційні дані. Згідно повідомленню організації, жертвами зіткнень стали більше 2,5 тис. осіб.

Під час заворушень загинули два журналісти: відеооператор телеканалу Sky News і репортер видання Gulf News.В зв'язки з останніми подіями влада ухвалили рішення про введення в країні режиму надзвичайного положення, що припускає дотримання комендантської години. На знак незгоди з придушенням протестів подав у відставку віце-президент Єгипту Мохаммед ель-Барадеї.

Тим часом стало відомо, що в курортному місті Шарм-ель-Шейх влада скасувала комендантську годину. МЗС України не рекомендує відвідувати Єгипет, а туристам, що вже знаходяться в країні, слід залишатися на території готелів.