ua en ru

В Іраку в червні 2013 р. в результаті військових дій загинули 761 осіб, - ООН

Число людей, загиблих протягом червня ц.р. в результаті військових дій в Іраку досягло 761 людини, що істотно менше показника попереднього місяця, коли кількість загиблих перевищила 1 тис. чоловік, передає Reuters.

Більшість загиблих у червні виявилися цивільними особами. Також до числа жертв увійшли 131 співробітник поліції і 76 співробітників сил безпеки країни.

Багдад став місцем найбільшого числа летальних результатів. Тут, згідно з даними ООН, загинули 258 осіб. Кількість жертв у провінціях Салахуддін, Діяла, Ніневія і Анбар перевищила 100 людей.

Так, серед останніх жертв виявилися колишні члени військового формування сунітів. Їх тіла були виявлені сьогодні неподалік від м. Тармія, в 25 км на північ від столиці. Обстеживши верстати, фахівці дійшли висновку, що суніти були страчені.

Останнім часом теракти в Іраку відбуваються практично щодня. Причиною загибелі іракців залишається збройне протистояння між сунітами і шиїтами. Востаннє Ірак стояв на межі межсектанской повномасштабної війни в 2006-2007 рр. Сунітську меншість виступає проти верховенства шиїтів в суспільно-політичному житті країни. Зазначимо, що глава іракського уряду - Нурі аль-Малікі - належить до шиїтів.