ua en ru

У Держкомтелерадіо пропонують заборонити приватизацію майна та акцій громадського телебачення

У Держкомтелерадіо пропонують заборонити приватизацію майна та акцій громадського телебачення

Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення України пропонує заборонити приватизацію нерухомого майна і акцій, що належать державі у статутному капіталі Національної громадської телерадіокомпанії України.

Відповідні зміни підготовлені до законопроекту №1357 "Про внесення змін у деякі закони України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України", який прийнятий Верховною Радою в першому читанні, повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

Як повідомив членам колегії генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія, згідно із запропонованими змінами передбачено збереження всього комплексу регіонального мовлення. Крім того, Статут НГТУ повинна включати гарантії незалежності громадського мовника, заборона на втручання акціонерів, інших суб'єктів владних повноважень в його редакційну політику, структуру НГТУ (це стосується і регіонального мовлення).

"Змінами у разі їх прийняття буде заборонятися приватизація нерухомого майна, об'єктів незавершеного будівництва, земельних ділянок, на яких вони розташовані, а також акцій, що належать державі у статутному капіталі НГТУ", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що подані до законопроекту пропозиції також містять уточнення щодо формування Наглядової ради НГТУ і нові положення щодо формування Редакційної ради НГТУ.

"Прийняття цих змін дозволить нам рухатися вперед. Громадське мовлення має стартувати в цьому році", - зазначив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Нагадаємо, 13 січня 2015 р. Верховна Рада підтримала законопроект № 1357 про створення Суспільного телебачення на основі ПАТ Нацтелерадиокомпании.