ua en ru

В Євросоюзі високий рівень безробіття молоді, - Медведчук

В Європейському союзі високий рівень безробіття молоді. Про це у своєму блозі написав лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Відгодовані на західних грантах політтехнологи захлинаючись розповідають байки про принади життя в Євросоюзі: престижні посади, високі зарплати, соціальні гарантії, гідний рівень життя. Тому не дивно, що студенти більше за інших підтримують євроінтеграцію. Тільки ось "опозиційні" рупори майдану не говорять їм найголовнішого - в ЄС повальна молодіжне безробіття", - заявив політик.
За словами лідера громадського руху "Український вибір", в Латвії рівень зайнятості молоді в першому півріччі 2013 року становив 30%, в Ірландії - 29%, Бельгії - 24%, Болгарії - 21%, Хорватії - 14%. Найгірше в Греції, там забезпечені роботою тільки 12% молодих людей.

Також він повідомив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що одна з найсерйозніших проблем, з якими зараз стикається Європа, - це високий рівень безробіття серед молоді. Навіть у найбільш благополучних у цьому відношенні Нідерландах не мають роботи 37% молоді, у Данії - 45%, в Австрії - 47%.

"Сьогодні Євросоюз переживає важкі часи, йому потрібна дешева робоча сила. Проєвропейськи налаштованої молоді варто тверезо оцінити перспективи працевлаштування в Євросоюзі. Зростання безробіття в ЄС означає, що українці можуть претендувати лише на саму низькооплачувану і не вимагає кваліфікації роботу, і у політиків, які прирікають наших молодих людей на це, воістину немає голови", - заявив Медведчук.

"Українські студенти, сьогодні виступили на підтримку євроінтеграції, вже завтра розчаруються. Міф про щасливе майбутнє рано чи пізно зникне, а люди відчують себе обдуреними, як це було в 2004 році", - додав лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.