ua en ru

У Єврокомісії звинуватили Москву в силовому перекроюванні карти Європи

Віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс заявив в четвер, що Росія за допомогою сили перекроює карту Європи. Він вважає, що відповіддю на ці загрози має стати посилення присутності НАТО на кордонах альянсу з Росією, передає Reuters.

"Агресія Росії проти України дуже турбує країни Балтії", - сказав Домбровскіс, який раніше обіймав посаду прем'єр-міністра Латвії.

"Це показує, що Росія прагне переробити кордони Європи в XXI столітті шляхом застосування сили, і слід зазначити, що Україна - це не перша країна, яка зіткнулася з російською агресією", - підкреслив він.

Представник Єврокомісії висловив переконання, що НАТО має посилити свою присутність в Латвії, Литві та Естонії. Виступаючи в Сьєрра-Леоне перед військовослужбовцями, які допомогу місцевому населенню у боротьбі з лихоманкою Ебола, міністр оборони Великобританії Майкл Феллон заявив, що російський президент Володимир Путін "є не меншою загрозою для Європи, ніж "Ісламська держава", повідомила The Times.

"Ми повинні бути готові до обох викликам. І Путін, і "Ісламська держава" несуть пряму загрозу Європі", - сказав Феллон. Глава британського військового відомства також заявив, що президент Росії є "реальною загрозою" для Литви, Латвії та Естонії".