ua en ru

У Бундестазі вважають нереальною ініціативу Порошенка ввести миротворців на Донбас

У Бундестазі вважають нереальною ініціативу Порошенка ввести миротворців  на Донбас

У Бундестазі вважають нереальною ініціативу Президента України Петра Порошенка ввести миротворців на Донбас, повідомляє видання Deutsche Welle.

"Європейський або міжнародний миротворчий контингент мав би сенс лише у тому випадку, якщо з ним погодилися б обидві сторони конфлікту. Однак я цього на даний момент не бачу", - зазначив зовнішньополітичний спікер фракції Соціал-демократичної партії в Бундестазі Нільс Аннен.

Таку ж позицію займає уповноважений німецького уряду з питань співпраці з Росією Гернот Ерлер.

"Таку місію втілити важко, адже для цього потрібна згода Росії", - зазначив він.

Він вказує на те, що місію під егідою ЄС Москва не сприйме, адже вважає Євросоюз "зацікавленою стороною".
Як зазначається, християнські демократи і "зелені" теж не вірять у миротворців.

Колишній міністр оборони Німеччини зазначив, що "на даний момент про дотримання мінських угод повинна подбати Росія". На думку екс-міністра оборони Німеччини, Москва повинна використовувати свій вплив на сепаратистів на сході України і припинити постачати їм озброєння.

Представник фракції "зелених" у Бундестазі Омід Нуріпур також не вважає відправки миротворців реалістичними. На його думку, єдина місія, яка може спостерігати за дотриманням режиму припинення вогню, це спеціальна моніторингова місія ОБСЄ.

"Це єдина на даний момент організація, яка включає Росію, не даючи Москві одночасно диктувати правила своєї роботи", - зазначив депутат Бундестагу.

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні заявила про готовність співпрацювати з миротворчими військами ООН на Донбасі.