ua en ru

Український бізнесмен Фірташ заарештований у Відні за запитом ФБР

Український бізнесмен Дмитро Фірташ заарештований у Відні за запитом ФБР, повідомляє австрійське агентство APA.

Український бізнесмен Дмитро Фірташ (на фото) заарештований у Відні за запитом ФБР, повідомляє австрійське агентство APA.

Прес-секретар Федеральної кримінальної поліції Австрії заявив, що затриманий чоловік (ім'я не називається) "затриманий у зв'язку з багаторічним розслідуванням ФБР США за підозрою в причетності до створення організованої злочинної групи". Також наголошується, що його затримання не має нічого спільного з актуальною політичною ситуацією на Україні".

Фірташ є засновником холдингу Group DF, що опосередковано володіє часткою в компанії "РосУкрЕнерго". Постійно входить у список найбагатших українців. За останні роки Group DF акумулювала азотну і титанову промисловості в Україні.

Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в 11 країнах Європи і Азії. Основні напрями діяльності Групи - азотний, титановий, газовий, банківський бізнеси. Зокрема, Group DF - один з найбільших інвесторів в хімічну промисловість та енергетику на території Східної Європи. Група впроваджує міжнародні стандарти корпоративного управління, прагнучи бути прозорою і зрозумілою для фінансових інститутів і ринків капіталу. Загальна чисельність працівників на підприємствах Group DF перевищує 100 тис. чоловік.