ua en ru

Українські делегації 4 грудня полетять до Москви та Брюсселя для переговорів, - Азаров

Прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що завтра, 4 грудня, дві делегації від України одночасно вилетять до Москви та Брюсселя для переговорів. Про це він заявив після засідання Верховної Ради.

Прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що завтра, 4 грудня, дві делегації від України одночасно вилетять до Москви та Брюсселя для переговорів. Про це він заявив після засідання Верховної Ради, передає ТСН.

"Завтра наша делегація поїде в Брюссель, і ми продовжимо переговори, які дадуть нам можливість підписати угоду про європейську інтеграцію на вигідних для України умовах. Про це домовився президент, про це ми домовилися, і зараз така делегація формується", - повідомив він.

Крім того, за словами прем'єра, ще одна делегація від України завтра вирушить до Москви.

При цьому Європейська комісія не підтверджує заявлений Азаровим на середу візит української делегації до Брюсселя.

Зазначимо, сьогодні повідомлялося, що в Європейській комісії ще не погодили деталі майбутнього візиту делегації України для обговорення угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

"Нам ще не відомо, коли це відбудеться і хто представлятиме ЄС в цій дискусії, але президент Єврокомісії чітко дав зрозуміти, що в ході цього обговорення не будуть відкриті які-небудь переговори, що дискусія має бути зосереджена на імплементації УА", - відзначив представник ЄК Олівер Байлі.

Сам Азаров заявляв, що українська делегація відвідає Брюссель наступного тижня. "Вже наступного тижня делегація поїде до Брюсселя", - сказав Азаров.

Він зазначив, що раніше озвучена сума необхідних компенсацій в обсязі 165 млрд євро - це ціна модернізації України, проте про таку суму не йшла мова в переговорах України з ЄС.

Прем'єр також заявив, що Україна має намір спільно з ЄС додатково проаналізувати текст угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі.