ua en ru

Україна виконає умови, необхідні для підписання УА з ЄС, - Янукович

Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це він заявив сьогодні, 29 серпня 2013 р., під час інтерв'ю телеканалам, передає прес-служба глави держави.

"На сьогодні я не бачу ніяких перешкод для підписання цього документу. Ті умови, які були нам надані з боку Європейської комісії, вони будуть виконані. У мене тут ніяких немає сумнівів", - зазначив Янукович.

Він також нагадав, що європейський вибір України закріплений у законі "Про засади внутрішньої та зовнішньої політики" і не підлягає сумніву.

Водночас Президент України зазначив, що Україна має шукати шляхи подальшого співробітництва з Митним союзом.

Євросоюз в той же час не має наміру скорочувати перелік вимог, висунутих Україні для підписання угоди про асоціацію, однак готовий піти на компроміси.

При цьому глава комітету парламентської співпраці Україна-ЄС Павел Коваль (Польща) запропонував підписати угоду про асоціацію з Україною до Вільнюського саміту через торгового конфлікту з Росією. "Угода має бути підписана не в Вільнюсі. Після того, що відбулося (блокада українського експорту Росією), його треба підписати, не відкладаючи, завтра або на наступному тижні", - запропонував колегам Коваль.

Комісар ЄС з розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле такеж заявляв, що Європейський Союз не має наміру міняти вимоги, висунуті раніше на адресу України.

Тим часом Фюле відзначив ряд позитивних кроків Києва, в тому числі передачу до Венеціанської комісії проекту закону про прокуратуру і початок проведення круглих столів про виборче законодавство.

Нагадаємо, що Україна має намір підписати СА з ЄС на саміті "Східне партнерство" у Вільнюсі в листопаді 2013 р.