ua en ru

Україна візьме участь у віртуальних навчаннях НАТО 4-10 березня

Україна візьме участь у віртуальних навчаннях НАТО 4-10 березня

В період з 4 по 10 березня 2015 р. Україна візьме участь у щорічних командно-штабних віртуальних навчаннях Організації Північноатлантичного договору з управління кризовими ситуаціями Сrisis Мanagement Exercises 2015. Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

"У цьому році союзники по НАТО запросили до участі в навчаннях кількох найбільш важливих партнерів, в т. ч. Україну. Крім нашої держави учасниками навчань серед країн-партнерів також стали Австралія, Фінляндія, Швеція і Японія", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, з метою належного забезпечення участі у навчаннях в Україні створено спеціальний командний штаб, до складу якого увійшли експерти низки національних міністерств і відомств.

Координацію роботи української команди під час навчань буде здійснювати Апарат Ради національної безпеки і оборони України.

В основу сценарію навчань покладено віртуальний конфлікт між двома острівними державами, які не є членами НАТО і розташовані в Індійському океані. Згідно з легендою, основна увага буде приділятися морському та гуманітарного аспектів кризи. Разом з тим, розгортання сухопутних військ не передбачається.

Очікується, що в ході навчань їх учасники будуть відпрацьовувати механізм проведення консультацій і прийняття рішень щодо врегулювання військового та гуманітарної кризи на стратегічний військово-політичному рівні.

До участі в навчаннях будуть залучені цивільні і військові експерти країн-учасниць CME-2015, представники стратегічного командування НАТО з трансформації та операціями, а також ряду міжнародних організацій.

Нагадаємо, у Львівській обл. з березня по жовтень пройдуть спільні навчання військових України та США.