ua en ru

Україна прийме "Євробаскет-2015", якщо вдасться залучити інвесторів, - Лубківський

Україна прийме Чемпіонат Європи з баскетболу в 2015 р. у разі залучення інвесторів.

Україна прийме Чемпіонат Європи з баскетболу в 2015 р. у разі залучення інвесторів. Про це заявив голова комітету з Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський, передає його прес-служба.

"Врятувати "Євробаскет-2015" може тільки термінова зустріч керівництва українського уряду з інвесторами будівництва мультифункціональних арен, на яких планується провести матчі Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловіків 2015 року. На цій зустрічі потрібно визначити подальші умови взаємодії держави та інвесторів", - відзначає Лубківський.

Він вже провів ряд зустрічей з інвесторами, які заявили про можливість добудувати арени навіть при призупинення державної підтримки до з'ясування всіх умов.

"За моєю інформацією , вже почалися відповідні переговори між урядом та інвесторами. Думаю, все вирішиться протягом цієї та наступного тижнів", - повідомляє Лубківський.

Нагадаємо, 19 березня Лубківський заявив, що Україна має наміру відмовлятися від прийняття "Євробаскету-2015". Причиною Лубківський назвав політичну невизначеність у зв'язку з російською анексією Криму і серйозні фінансові труднощі. У свою чергу 20 березня Європейська федерація баскетболу заявила, що питання з прийняттям Україною Євробаскет-2015 ще не вирішене.