ua en ru

Україна підписала угоду з Литвою і Польщею про створення спільної військової бригади

Міністр оборони України Валерій Гелетей у Варшаві сьогодні, 19 вересня, підписав угоду з міністрами оборони Литви та Польщі про створення спільного військового підрозділу LITPOLUKRBRIG.

Міністр оборони України Валерій Гелетей у Варшаві сьогодні, 19 вересня, підписав угоду з міністрами оборони Литви та Польщі про створення спільного військового підрозділу LITPOLUKRBRIG, передає 5 канал.

Сьогодні у Варшаві було підписано угоду між Литвою, Польщею та Україною про створення спільної військової частини LITPOLUKRBRIG.

Відомо, що від України в спільну бригаду увійдуть бійці 80-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України. Українські, литовські та польські військові будуть брати участь у спільних навчаннях, а пізніше разом брати участь в операціях.
Технічна документація буде розроблена протягом двох років, після закінчення цього терміну бригада повинна бути повною оперативної готовності.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України в своєму розпорядженні уряду № 732 від 9 липня 2014 р. доручив міністру оборони України Валерію Гелетею підписати угоди між Україною, Литвою і Польщею про створення спільної військової частини.