ua en ru

Україна і "Вишеградська четвірка" домовилися про сприяння імплементації УА з ЄС, - Клімкін

Україна і "Вишеградська четвірка" домовилися про сприяння імплементації УА з ЄС, - Клімкін
Україна і "Вишеградська четвірка" домовилися про сприяння імплементації угоди про асоціацію України і Євросоюзу.

Україна і "Вишеградська четвірка" домовилися про сприяння імплементації угоди про асоціацію України і Євросоюзу. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кожна країна (член "Вишеградської четвірки", - ред.) бере на себе відповідальність за сприяння у двох-трьох сферах для імплементації угоди про асоціацію з ЄС. У нас є чіткий план і чітке бачення, яким чином наш євроінтеграційний співпраця набуває новий вимір і нову динаміку", - заявив Клімкін.

За його словами, Україна і "Вишеградська четвірка" також домовилися з 2015 р. частіше проводити зустрічі в такому форматі.

Міністр закордонних справ і європейської інтеграції Словаччини Мирослав Лайчак розповів, у якій сфері кожна з країн "четвірки" допоможе Україні.

"Словаччина буде основною країною, що допомагає в реформуванні сектору енергетики та енергобезпеки, Польща - у децентралізації влади на регіональному рівні та управлінні державними службами, Чехія - буде надавати допомогу в сфері громадянського суспільства, освіти і ЗМІ, а Угорщина - економічний розвиток, розвиток малого та середнього бізнесу, сприяння імплементації угоди про зовнішню торгівлю", - сказав Лайчак.

Нагадаємо, сьогодні в Київ прибули глави МЗС країн "Вишеградської четвірки".