ua en ru

Україна та ПАРЄ відзначили відсутність підстав для скасування санкцій проти російської делегації

Україна та ПАРЄ відзначили відсутність підстав для скасування санкцій проти російської делегації

Україна та Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) відзначили відсутність підстав для скасування санкцій проти російської делегації в ПАРЄ. Про це йшлося на зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з делегацією президентського комітету ПАРЄ на чолі з головою ПАРЄ Анн Брассер, передає прес-служба українського МЗС.

"В ході зустрічі обговорювалися питання боротьби з тероризмом, що набуває особливого значення в контексті недавніх терористичних актів в Парижі та в Донецькій області біля м. Волноваха, продовження російської агресії проти України... У цьому зв'язку було підкреслено відсутність підстав для відновлення обмежених Резолюцією ПАРЄ 1990 (прийнятої у квітні 2014 р.) повноважень російської делегації в ПАРЄ", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що Брассер запевнила у подальшій підтримці ПАРЄ територіальної цілісності і суверенітету України.

Особливу увагу делегації ПАРЄ було привернуто до необхідності використання наявних у Асамблеї правових механізмів для звільнення української льотчиці Надії Савченко та інших українських громадян, які незаконно перебувають на території РФ.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав Брассер продовжити санкції, застосовані ПАРЄ щодо російської делегації.