ua en ru

Україна і ЄС підписали угоду про підтримку регіональної політики на 55 млн євро

Україна і ЄС підписали угоду про підтримку регіональної політики на 55 млн євро Джерело фото:flickr.com/Open Days - European Week of Cities and Regions
Комісар ЄС з регіональної політики Йоханнес Хан і виконуючий обов'язки міністр економічного розвитку України Валерій П'ятницький сьогодні, 27 листопада, підписали угоду про запуск нової програми "Підтримка регіональної політики України" на суму 55 млн євро.

Комісар ЄС з регіональної політики Йоханнес Хан і виконуючий обов'язки міністр економічного розвитку України Валерій П'ятницький сьогодні, 27 листопада, підписали угоду про запуск нової програми "Підтримка регіональної політики України" на суму 55 млн євро. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Єврокомісії.

"Так сталося, що моя перша фінансова угода з Україною стосується близької мені теми. Як колишній Єврокомісар з регіональної політики я усвідомлюю важливість цієї галузі для конкурентоспроможності та процвітання будь-якої країни. Цією угодою ЄС підтримає децентралізацію і реформи регіональної політики України. Кошти ЄС будуть сприяти реалізації всіх трьох завдань Державної стратегії регіонального розвитку України до 2020 року, зокрема, підвищення конкурентоспроможності регіонів, територіальної соціально-економічної інтеграції і ефективного державного управління у сфері регіонального розвитку", - заявив Хан.

Як зазначається, підтримка регіональної політики України сприятиме поліпшенню законодавства у сфері регіональної політики, забезпечення стабільного та передбачуваного фінансування регіонів і міст, фінансової автономності місцевих органів самоврядування, більшої конкурентоспроможності регіонів та соціально-економічної інтеграції. Кошти надійдуть в український бюджет в 4 етапи, з 2015 до 2018 року.

Нагадаємо, вчора Кабінет міністрів схвалив текст угоди з Євросоюзом про підтримку регіональної політики на 55 млн євро.