ua en ru

Учасники коаліції погодились надати Савченко право представляти Раду у ПАРЄ

Учасники майбутньої коаліції погодились надати українській льотчиці Надії Савченко, що перебуває під арештом в Росії, право представляти Верховну Раду України у Парламентській Асамблеї Ради Європи.

Учасники майбутньої коаліції погодились надати українській льотчиці Надії Савченко, що перебуває під арештом в Росії, право представляти Верховну Раду України у Парламентській Асамблеї Ради Європи. Про це заявила партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час презентації коаліційної угоди, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу подякувати нашим колегам за те, що ви підтримали пункт про звільнення всіх, хто сьогодні знаходиться за гратами, в Російській Федерації, хто сьогодні в колонії, в тому числі Надії Савченко, яка стала депутатом, а також дали їй право від імені всього парламенту бути членом Парламентської Асамблеї Ради Європи. Я вірю що ми шансом, який надав народ політикам, скористаємося виключно для того, щоб люди відчули, що їх жертви принесені недарма, що їх боротьба закінчиться перемогою", - заявила Тимошенко.