ua en ru

В ОБСЄ немає підстав вимагати дані про місця, куди відводиться важке озброєння, - Чуркін

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін стверджує, що в ОБСЄ немає підстав вимагати дані про шляхи відводу і кінцеве місце знаходження важкого озброєння, яке відводиться від лінії зіткнення на Донбасі. Про це він заявив в ході засідання Ради безпеки ООН, передає кореспондент РБК-Україна.

"Місія повинна робити те, що їй наказано комплексом заходів. Комплексом заходів їй наказано спостерігати за режимом чистоти тієї території, з якої відводиться важке озброєння. У комплексі заходів нічого не говориться про необхідність звітності, де вони (важкі озброєння, - ред.) знаходяться, як вони відводяться, де вони складуються і т. д. В порядку прояви доброї волі, представники ДНР і ЛНР дійсно надали деяку додаткову інформацію, яку запитувала місія. Не знаю, чи надала цю додаткову інформацію київська влада", - заявив Чуркін.

"Вони (спостерігачі ОБСЄ, - ред.) повинні визначити і дивитися в тій зоні, від якої відводиться важке озброєння, є ці озброєння чи ні. Якщо їх немає - значить, зобов'язання виконується. А куди вони там виводяться і де вони складуються - це вже питання вторинне, і підстав для постановки цих питань у Спеціальної моніторингової місії, у відповідності з комплексом заходів, немає", - додав Чуркін.

Нагадаємо, ОБСЄ підтверджує відведення озброєнь бойовиками.