ua en ru

Тягнибок закликав громадян продовжити протести на Майдані

Олег Тягнибок закликав громадян України виходити на акції протесту в рамках Євромайдану.

Лідер фракції "Свобода" у Верховній Раді України Олег Тягнибок (на фото) закликав громадян України виходити на акції протесту в рамках Євромайдану. Про це він заявив під час виступу на Майдані Незалежності.

"Всі на Майдан, наша боротьба триває", - заявив Тягнибок.

"Зараз вони не готові говорити про закони , але ми повинні дотиснути . Наша чітка позиція - закони 16 січня треба скасувати раз і назавжди. Є можливість вирішити питання повернення Конституції 2004 року, а це дає можливість проводити президентські вибори раніше , ніж в 2015 році" , - сказав він.
" Питання відставки уряду також обговорювався , але є один важливий момент - чи віримо ми їм ? .. І я не вірю : на словах у них одне , а насправді зовсім інше. Якщо Янукович пропонує світ , то обов'язково будуть штурми . Ми можемо повірити тільки в конкретну дію , конкретне вирішення питання " , - заявив Тягнибок.
"І тому я хочу запросити всіх українців на Майдан. Наша боротьба триває. Поки ми не можемо вирішити тих вимог , які ставить суспільство перед Президентом , ми будемо продовжувати наш протест" , - зазначив Тягнибок.

За словами лідера "Свободи", в даний час зараз Народні ради почали роботу в Закарпатській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Рівненській, Волинській, Хмельницькій, Житомирській, Вінницькій, Київській, Сумській та Полтавській областях.

"У Дніпропетровську, Харкові проходять акції блокування ОДА. Процес пішов, і ми обов'язково переможемо", - зазначив Тягнибок.

Раніше лідер "Удару" Віталій Кличко заявив про те, що опозиція продовжить участь у переговорному процесі із Президентом України Віктором Януковичем з урегулювання політичної кризи у країні.