ua en ru

Турчинов просить країни ЄС посилити санкції проти РФ

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов просить країни Європейського союзу посилити санкції проти Росі

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов просить країни Європейського союзу посилити санкції проти Росії. Про це він заявив сьогодні під час наради з керівниками парламентів європейських країн, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, Росія продовжує окупацію Криму і військові дії проти нашої країни. Порушуються мінські мирні домовленості, позиції наших військових, житлові об'єкти і об'єкти інфраструктури продовжують обстрілювати... Тільки з початку вересня зафіксовано понад 1 тис. фактів порушення режиму припинення вогню... В результаті цих обстрілів і провокацій продовжують гинути наші військові, є жертви серед мирного населення. Тому для міжнародного співтовариства стоїть питання не про зняття санкцій, а про їх посилення до повного виведення російських військ і найманців з території України і до повного звільнення захопленого Москвою Криму. Ми будемо вдячні за підтримку вашими країнами ініціатив щодо посилення санкцій проти Російської Федерації, за підтримку рішень по наданню допомоги для відновлення Донбас, - сказав Турчинов.

Він також подякував європейським колегам за підтримку України у протистоянні агресії Росії.

"Добре розуміючи, наскільки напруженими є графіки наших п'яти європейських колег, я дякую посольства за організацію такої зустрічі. Це прояв солідарності з Україною, боротьбою українського народу за справжню незалежність і право вибору за розвиток з Європою", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, як заявив глава польського МЗС Гжегож Схетина, Євросоюз посилить санкції щодо Росії, якщо Москва не змінить свою політику щодо України.

У свою чергу помічник держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд заявила, що ослаблення і скасування частини введених проти Росії санкцій може статися тільки в разі виведення російських військ з України.