ua en ru

Турчинов оголосив про припинення парламентської коаліції

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов оголосив про припинення парламентської коаліції.

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов (на фото) оголосив про припинення парламентської коаліції.

Турчинов нагадав, що 27 лютого 2014 р. на пленарному засіданні Верховної Ради України було оголошено на основі законодавства про створення парламентської коаліції "Європейський вибір", до складу якої увійшли 262 народних депутати.

"Сьогодні, 24 липня 2014 р. на пленарному засідання голови фракції "Удар" та "Свобода" заявили про вихід депутатів цих фракції з коаліції та подали відповідні документи нардепів з особистими підписами... Також 19 нардепів заявили та подали заяви про вихід з коаліції", - заявив Турчинов.

Всього 71 народний депутат подав відповідні документи, які підтверджують рішення парламентаріїв з особистими підписами.

"У зв'язку з цим оголошую про припинення діяльності парламентської коаліції "Європейський вибір" у Верховній Раді України сьомого скликання", - зазначив спікер.

Нагадаємо, сьогодні вранці фракції "Удар" і "Свобода" заявили про свій вихід з коаліції. При цьому спікер Олександр Турчинов (представник фракції "Батьківщина") відмовився зробити оголошення про розпад коаліції.

У той же час Президент України Петро Порошенко вважає, що вихід депутатів з коаліції не повинен паралізувати роботу Ради.