ua en ru

Турчинов призначив Володимира Бондаренка головою КМДА

Виконуючий обов'язки Президента України Олександр Турчинов призначив Володимира Бондаренка головою Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Виконувач обов'язків Президента України Олександр Турчинов призначив Володимира Бондаренка (на фото) головою Київської міської державної адміністрації (КМДА). Про це йдеться в указі глави держави №275/2014.

"Відповідно до статей 112 і 118 Конституції України постановляю... призначити Бондаренка Володимира Дмитровича головою Київської міської державної адміністрації", - йдеться в документі.

Зазначимо, Володимир Бондаренко народився 4 грудня 1952 р. у селі Охиньки Прилуцького району Чернігівської обл. Після школи відучився в районному педучилищі. У 1977 р. закінчив історичний факультет Київського держуніверситету ім. Т.Шевченка, а в 1998 р. там же - юрфак за спеціальністю правознавство.

Під час парламентських виборів 2002 р. і президентських 2004 р. Бондаренко керував київськими міськими штабами блоку "Наша Україна" і опозиційного кандидата Віктора Ющенка. Взяв активну участь у "помаранчевій революції".

На дострокових парламентських виборах-2007 пройшов до ВР під №100 Блоку Юлії Тимошенко. Глава підкомітету з питань відслідковування впливу законопроектів на показники бюджету Комітету з питань бюджету.

Від грудня 2012 р. - народний депутат VII скликання від "Батьківщини", балотувався по одномандатному округу №219 в Києві. Член парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Безпартійний. Одружений, має двох дочок.

Як повідомлялося раніше, т.в.о. глави Адміністрації Президента Сергій Пашинський лобіює призначення народного депутата від "Батьківщини" Володимира Бондаренка керівником київської організації партії. Про це РБК-Україна повідомили джерела в "Батьківщині".

На початку березня джерела РБК-Україна в КМДА повідомляли, що на посаду голови КМДА претендують народний депутат (округ №219, Київ) від "Батьківщини" Володимир Бондаренко та екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Нагадаємо, сьогодні з посади голови КМДА був звільнений Володимир Макеєнко. На цій посаді він пропрацював трохи більше одного місяця - указ про призначення Макеєнка керівником столичної адміністрації з'явився 25 січня ц.р.