ua en ru

Тимошенко подала заяву про зміну режиму перебування у в'язниці, - Власенко

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко подала до адміністрації Качанівської колонії заяву про зміну режиму перебування у в'язниці. Про це журналістам на брифінгу повідомив її захисник Сергій Власенко.

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко (на фото) подала до адміністрації Качанівської колонії заяву про зміну режиму перебування у в'язниці. Про це журналістам на брифінгу повідомив її захисник Сергій Власенко, передає прес-служба "Батьківщини".

"Відповідно до вимог Кримінально-виконавчого кодексу, будь-яка особа, яка відбула третину свого покарання, має право на полегшення режиму свого перебування, у тому числі можливість вільного виходу в місто Харків", - наголосив він.

"Адміністрація Качанівської колонії не має права відмовити в задоволенні цієї заяви", - зазначив він і додав, що захисту стало відомо про те, що "завтра, 4 січня, адміністрація Качанівської колонії, всупереч законодавству, планує відмовити Юлії Тимошенко у задоволенні її заяви".

"Вони хочуть це зробити таємно, незважаючи на те, що Юлія Тимошенко сьогодні подає заяву про те, щоб це розглядалося у її особистій присутності, або у присутності її захисників", - зазначив Власенко.

Згідно зі ст.98, 99 Кримінально-виконавчого кодексу, ослаблення режиму, зокрема, означає право на необмежену кількість короткострокових побачень, переведення до соціального лікувального закладу і можливість залишати в'язницю в межах населеного пункту, де знаходиться місце утримання та ін.

Зазначимо, що питання звільнення ув'язненої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко залишається на порядку денному Євросоюзу. Про це напередодні заявила голова фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Хармс.

У свою чергу, в Державній пенітенціарній службі зазначили, що заява Тимошенко буде розглянуто в січні.

"Матеріали щодо засудженої Ю.Тимошенко знаходиться в адміністрації Качанівської виправної колонії (№ 54) і будуть розглянуті відповідно до вимог чинного законодавства на черговому засіданні спостережної комісії в січні поточного року", - йдеться в заяві пенітенціаріїв.