ua en ru

Ті, хто закликають здати мандати, хоче залишити Київраду без опозиції, - "Удар"

Ті, хто закликають здати мандати, хоче залишити Київраду без опозиції. Про це РБК-Україна повідомив депутат Київради від фракції "Удар" Олексій Давиденко.

"На сьогоднішній день юридичної процедури обнулення списків не існує. По-перше, тому що, можуть вийти всі депутати, які зараз є у фракції, але на їх місце зайдуть наступні по списку депутати. Вибори були у 2008 р. Від партії "Удар" вже двічі обновлялись списки, тому що наші колеги пішли в парламент, зайшли нові колеги. Тому зрозуміти до кінця, які люди зайдуть далі по списку, не можна. І така сама ситуація у всіх інших фракціях в Київраді. А, по-друге,обнуління списків всього двох опозиційних фракцій нічого не дасть, ми тільки залишимо Київраду без опозиції, тому що більшість залишиться і буде далі голосувати і дерибанити землю, але наших очей там у сесійній залі вже не буде. Тому ті гарячі голови, які закликають обнулити списки, вони хочуть зіграти на руку Черновецькому і Попову і залишити сесійну залу тільки з більшістю Партії регіонів", - вважає Давиденко.

За його словами, завтра партія "Удар" збереться для того, щоб прийняти рішення про свою позицію щодо реакції на рішення Конституційного суду.

"Коли сьогодні ми побачили офіційне рішення суду, завтра буде консультаційна рада партії, на якій буде прийняте рішення щодо офіційної позиції партії. Завтра ми будемо вирішувати, яку позицію займе партія в цьому питанні", - додав Давиденко.

Читайте також: Опозиційні депутати Київради повинні здати мандати, - Яценюк