ua en ru

Суд у Воронежі розгляне зміну запобіжного заходу українській льотчиці Савченко 25 липня

Воронезький облсуд (Росія) розгляне зміну запобіжного заходу українській льотчиці Надії Савченко на засіданні 25 липня.

Воронезький облсуд (Росія) розгляне зміну запобіжного заходу українській льотчиці Надії Савченко на засіданні 25 липня. Про це у своєму Twitter повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін.

"Отже, суд з арешту Надії Савченко у Воронежі відбудеться 25 липня, у п'ятницю, об 11.00", - повідомив він.

Він сподівається, що Савченко доставлять в суд.

"Сторона захисту Надії Савченко буде наполягати на зміні запобіжного заходу з арешту на іншу, не пов'язану з утриманням під вартою. З урахуванням всіх обставин, пов'язаних з викраденням Савченко з території України, ми розраховуємо, що Воронезький облсуд прислухається до нас", - заявив Фейгін.

Нагадаємо, 33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України.

Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ.

Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня.

8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.

Савченко обрано запобіжний захід - арешт до 30 серпня.

Справа про вивезення Савченко в Росію також розглядає Європейський суд з прав людини. Там справі надано статус пріоритетної.