ua en ru

Суд заарештував майно ВЕТЕК і ФК "Металіст"

Господарський суд Києва заарештував кошти та майно Східно-європейської енергетичної компанії (ВЕТЕК) та футбольного клубу "Металіст", що належать бізнесмену Сергію Курченку.

Господарський суд Києва заарештував кошти та майно Східно-європейської енергетичної компанії (ВЕТЕК) та футбольного клубу "Металіст", що належать бізнесмену Сергію Курченку (на фото). Відповідне рішення від 15 липня 2014 р. за позовом ТОВ "Інтертрансгруп" оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень України.

Як зазначається в рішенні суду, заяву мотивовано тим, що "Інтертрансгруп" стверджує, що має право вимоги до ПАТ "Брокбізнесбанк", який належав Курченку та зараз перебуває на стадії ліквідації, в сумі 1 млрд 233 млн 270 тис. 514,37 грн.

Зокрема, даним рішенням суду накладено арешт грошові кошти та майно ТОВ "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія", ТОВ "Муйне", ТОВ "Анкора-торг", ТОВ "Амадіна", ТОВ "Айнам", ТОВ "Хіган" та ТОВ "Алконост".

Водночас у Головного управління Міндоходів у м. Києві витребувано інформацію про відкриті рахунки та майно зазначених юридичних осіб.

Крім того, накладено арешт та заборону на відчуження майна, яке належить ФК "Металіст" у вигляді низки нежитлових будівель та споруд у м. Харкові, а також акцій клубу та часток в його статутному капіталі. Також заборонено будь-які дії щодо відчуження пакету акцій та часток в статутному капіталі клубу.