ua en ru

Суд заарештував активи Новинського на 4,5 млрд грн

Печерський районний суд м. Києва рішенням від 23 липня 2014 р. заарештував активи народного депутата від фракції "Партії регіонів", основного власника "Смарт-груп" и "Смарт-холдинг" Вадима Новинського на 4,5 млрд грн.

Печерський районний суд м. Києва рішенням від 23 липня 2014 р. заарештував активи народного депутата від фракції "Партії регіонів", основного власника "Смарт-груп" и "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (на фото) на 4,5 млрд грн. Про це РБК-Україна повідомили в українському уряді.

"Накласти арешт, у межах матеріальних претензій позивача у сумі 4 466 730 365,30 (чотири мільярди чотириста шістдесят шість мільйонів сімсот тридцять тисяч триста шістдесят п'ять) гривень 30 копійок, на майно (активи) ОСОБА_1 в сумі 4 466 730 365,30 (чотири мільярди чотириста шістдесят шість мільйонів сімсот тридцять тисяч триста шістдесят п'ять) гривень 30 копійок", - йдеться в рішенні суду, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як зазначається у повідомленні суду в реєстрі, таке рішення прийняте у цивільній справі за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до "ЄРНАМІО КОНСАЛТІНГ ЛТД" (YERNAMIO CONSULTING LTD), ОСОБА_1, третя особа Публічне акціонерне товариство "Банк Форум", про стягнення майна з власників істотної участі банку для задоволення вимог кредиторів.

При цьому в українському уряді РБК-Україна підтвердили, що під ОСОБА_1 в рішенні суду мається на увазі саме Новинський.

Нагадаємо, 16 червня 2014 р. ФГВФО почав процедуру ліквідації банку "Форум".

ПАТ "Банк "Форум" у 2012 р. був придбаний у німецької групи Commerzbank підприємцем, нині народним депутатом, членом фракції Партії регіонів Вадимом Новинським.