ua en ru

Будівництво "Південного потоку" здійснюється з відставанням від графіка

Будівництво "Південного потоку" здійснюється з відставанням від графіка Джерело фото:gazprom.ru
Будівництво газопроводу "Південний потік" здійснюється з відставанням від графіка.

Будівництво газопроводу "Південний потік" здійснюється з відставанням від графіка. Про це заявив член правління, начальник департаменту по роботі з органами влади Росії "Газпрому" Володимир Марков, передають "Вести".

"Будівництво "Південного потоку" здійснюється кожен день, планомірно, з невеликим відставанням від графіка", - заявив він.
При цьому, за його словами, на російській території "відставання від термінів немає".

"Газопровід буде побудований в ті терміни, які узгоджені", - підкреслив представник "Газпрому".

Він також зазначив, що термін початку будівництва газопроводу перенесено на місяць.

"Усі підготовчі роботи до теперішнього часу закінчені, початок будівництва заплановано на 15 грудня", - заявив Марков, зазначивши, що це попередня дата.

За словами Маркова, навіть з урахуванням збільшення вартості "Південний потік" входить в параметри внутрішньої норми прибутковості, встановлені в "Газпромі". Марков вважає, що санкції навряд чи вплинуть на будівництво морської частини газопроводу.

"Сьогодні отримати фінансові ресурси, які мають кращу або хорошу ліквідність, щоб згодом не платити зайвого, зацікавлений кожен. Ми сподіваємося, що розуміємо потреби держави, і надамбіційні питання не піднімаємо. І у нас є реальна можливість, що ми зможемо побудувати об'єкти власними ресурсами, звичайно, із залученням кредитних коштів", - відповів Марков на питання про те, чи має намір "Газпром" претендувати на кошти ФНБ.

Нагадаємо, парламент Угорщини 3 листопада прийняв закон, який відкриє шлях для будівництва газопроводу "Південний потік".