ua en ru

Вартість американської військової операції в Сирії оцінюється мінімум в 1 млрд дол щомісячно

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів (ОКНШ) США Мартін Демпсі оцінив вартість американської військової операції в Сирії мінімум в 1 млрд дол щомісяця. Оцінка воєначальника була викладена в листі на ім'я членів комітету зі збройних сил сенату конгресу, передає Associated Press.

Кошти будуть витрачені на створення часткової безпольотної зони над Сирією, а також на фінансування перебування в країні американських військовослужбовців. Для зміни балансу сил у Сирії може знадобитися участь декількох десятків тисяч військовослужбовців, зазначив глава ОКНШ.

Думка Демпсі про можливу участь Сполучених Штатів у військовій операції в Сирії була запитана сенаторами в рамках слухань про продовження його повноважень на наступний дворічний термін у сенаті.

Збройне протистояння влади і опозиції триває в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки Президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в насильстві по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів.