ua en ru

США опублікують остаточну версію "списку Магнітського" не пізніше 13 квітня

Адміністрація США опублікує остаточну версію "списку Магнітського" не пізніше 13 квітня. Про це повідомляє "Комерсант".

Конгресмени вимагають введення санкцій відносно 280 чиновників РФ, на максимальному розширенні списку наполягають спецслужби і правозахисники.

У Конгресі висловили побоювання, що Білий дім - щоб не загострювати відносин із Кремлем - оприлюднить скорочений список, включивши в нього всього 15 імен.

Втім, "різко скороченою" може виявитися лише відкрита частина списку. За законами США Білий дім має право засекретити частину імен - "з міркувань національної безпеки". Близьке до Держдепу джерело запевнило: "У" списку Магнітського "напевно буде закрита частина".

За даними газети, Москва готує відповідь Вашингтону, у російському списку нев'їзних американців спочатку числився 71 осіб, тепер же готується ще 33 імені для внесення до реєстру.

Цю інформацію підтвердив глава комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков. За його словами, російська сторона склала та готова опублікувати власний список громадян США, причетних до порушень прав людини, - у відповідь на "список Магнітського". Він пояснив, що "мова йде не про симетричному, а про відповідному списку, так як необов'язково число увійшли до нього людей буде таким же, як в американському документі".

Читайте також: США можуть оприлюднити скорочений список чиновників РФ, винних у порушенні прав людини