ua en ru

Створення таємних в'язниць ЦРУ стало можливим внаслідок застосування стандартів НАТО, - Медведчук

Створення таємних в'язниць ЦРУ стало можливим внаслідок застосування стандартів НАТО. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише його лідер Віктор Медведчук.

"Напередодні Міжнародного дня прав людини Сенату США опублікував доповідь, присвячений таємних в'язницях ЦРУ, створеним менше 10 років тому в п'яти країнах світу. З цих п'яти країн три є членами Євросоюзу і НАТО: Литва, Польща та Румунія. Причому два перших держави найактивніше лобіюють євроінтеграцію України і найчастіше згадуються в наших ЗМІ як приклад для наслідування", - пише політик.

За його словами, створення таємних в'язниць стало можливим внаслідок застосування стандартів НАТО.

"Практика створення таємних в'язниць ЦРУ переконливо спростовує улюблені затвердження наших "атлантистів" про те, що стандарти НАТО - це стандарти демократії, свободи, громадянського контролю над армією і спецслужбами. Виявляється, це в першу чергу стандарти корупції, стандарти секретності, які приховують роботу спецслужб навіть від тих, хто мав би про це знати, якщо вже слідувати логіці моралі і права. Стандарти, роблять можливим поява таємних тюрем з "в'язнями-привидами", офіційно не існуючими і позбавленими права на захист, яке мають підслідні у більшості країн світу", - підсумував політик.