ua en ru

Рада міністрів ЄС закликала Україну до демократичного діалогу

Рада міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу закликала Україну до демократичного виходу з політичної кризи, що склалася в країні. Про це у своєму Twitter повідомила представник верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон Майя Косьянчич.

"Рада глав МЗС ЄС прийняла висновки по Україні: занепокоєння з приводу недавніх подій, заклик до загальнонаціонального діалогу для демократичного вирішення політичної кризи", - написала Косьянчич.

Зазначимо також, що верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон заявила сьогодні:

"Я дуже уважно стежу за подіями в Україні в останні кілька днів. Я знаю, що Президент Янукович збирається сьогодні говорити з лідерами опозиції. Я сподіваюся, що це позитивний крок вперед".

У зв'язку з цим вона зазначила, що під час сьогоднішнього засідання глави МЗС країн ЄС напевно захочуть обговорити нинішні події в країнах Східного партнерства.

Нагадаємо, раніше ЄС закликав мітингувальників проти влади в Україні не погіршувати ситуацію. Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні на Facebook.

"Ми закликаємо людей не посилювати вже дуже складну та небезпечну ситуацію. Напади на поліцейських можуть дати привід для тих, хто не є прихильником політичного вирішення кризи", - йдеться в повідомленні.

Глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський закликає мітингувальників проти влади в Україні, не загострювати ситуацію.

Раніше сьогодні глава МЗС Швеції Карл Більдт не виключає санкції Європейського Союзу проти української влади. Про це він заявив сьогодні перед засіданням Ради міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу.

У той же час, глава МЗС Польщі Радослав Сікорський закликає обидві сторони протистояння в Києві зберігати спокій. Про це він написав у своєму Twitter.

"Ми закликаємо обидві сторони зберігати спокій, але відповідальність за розвиток подій несе владу в Києві", - написав міністр.

Відзначимо, раніше в ЄС висловили занепокоєння останніми подіями в Україні. Зокрема, єврочиновники різко засудили прийняті 16 січня 2014 р. Верховною Радою України закони.