ua en ru

Рада Криму привітала референдум про незалежність Шотландії

Кримська влада привітала проведення референдуму про незалежність Шотландії, який призначений на 18 вересня.

Кримська влада привітала проведення референдуму про незалежність Шотландії, який призначений на 18 вересня. Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті Ради Криму.

"Президія Державної Ради Республіки Крим висловлює свою гарячу підтримку шотландському народу напередодні проведення референдуму про незалежність. Це знакова подія в житті Шотландії, багато століть бореться за свою державність", - йдеться в заяві.

Кримська влада заявляє, що референдум в Шотландії - "єдиний правовий шлях самовизначення, якому ніхто не має права завадити".

Крім того, в Раді Криму обіцяють незабаром всій Європі "парад суверенітетів". "Це відноситься до Каталонії та Країні Басків в Іспанії, Корсиці й Бретані у Франції, Південного Тіролю в Італії, Валлонії та Фландрії в Бельгії, Фарерських островах в Данії, кантону Юра у Швейцарії, Трансильванії до Румунії", - йдеться в заяві.

"Впевнені, правомочність проведеного в Шотландії референдуму не може бути поставлена під сумнів. Народ висловить свою думку, і саме воно стане визначальним у подальшій долі країни", - підсумовує Рада Криму.

Нагадаємо, 16 березня 2014 р. в Криму і м. Севастополі був проведений так званий "референдум" про статус півострова, і 18 березня 2014 р. Президент Росії Володимир Путін підписав наказ про приєднання півострова до Росії.