ua en ru

Рада ЄС зняв санкцій з 4 чиновників з команди Януковича, - джерело

Рада ЄС зняв санкцій з 4 чиновників з команди Януковича, - джерело

Рада Європейського Союзу сьогодні ухвалив рішення про зняття санкцій з 4 українських чиновників, наближених до екс-президенту України Віктору Януковичу. Про це брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк написав у своєму Twitter.

"Прийнятий новий список українців, проти яких введені санкції ЄС за привласнення державних коштів. 4 видалені, 14 залишаються на 1 рік, 4 залишаються 3 місяці", - написав Йозвяк.

Він зазначив, що імена мають бути опубліковані завтра в офіційному журналі ЄС.

Як передають ЗМІ, санкції були зняті з колишнього першого заступника глави Адміністрації Президента Андрія Портнова (на фото), екс-глави СБУ Олександра Якименка, колишнього радника Президента Ігоря Калініна та сина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія Азарова.

Таким чином, у списку санкцій ЄС повинні залишатися сам Віктор Янукович, колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-глава АП Андрій Клюєв і його брат Сергій Клюєв, колишній заступник глави МВС Віктор Ратушняк, сини екс-президента Олександр і Віктор Януковичі, син екс-генпрокурора Артем Пшонка, екс-прем'єр Микола Азаров, бізнесмен Сергій Курченко, екс-міністр освіти Дмитро Табачник і екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомляли, що Євросоюз може скасувати санкції проти чотирьох чиновників з команди екс-президента України Віктора Януковича.