ua en ru

РНБО ухвалила звернення до ООН і ЄС про введення миротворців в Україну

РНБО ухвалила звернення до ООН і ЄС про введення миротворців в Україну

Рада національної безпеки і оборони схвалила звернення України до ООН і Євросоюзу про введення миротворців на територію країни. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов за підсумками засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дуже важливе питання, яке було розглянуто, і було прийнято відповідне рішення про звернення до ООН і Євросоюзу щодо розгортання на території України операції з підтримання миру та безпеки. Мова йде про те, що Міністерство закордонних справ україни підготувало звернення, ми сподіваємося, що Верховна Рада також підтримає це рішення з приводу звернення до Ради безпеки ООН, Євросоюзу про введення миротворчого контингенту в Україну", - сказав Турчинов.

"Те, що відбувається сьогодні, тобто не припинення, а навіть активізація військових дій, те, що було навколо Дебальцеве, те, що зараз відбувається у секторі "М", тобто недалеко від міста Маріуполя, що це може мати хронічний характер, і для того, щоб припинити ці провокації, для того, щоб не давати можливості Російській Федерації спекулювати навколо цього, і є пропозиція за зверненням про введення на територію (України, - ред.) миротворців, які повинні стояти як уздовж лінії зіткнення, так і вздовж неконтрольованого ділянки російсько-українського кордону", - додав Турчинов.

Зазначимо, РНБО також схвалив пропозицію Президента України про внесення змін до закону про військовий стан.