ua en ru

Шокін анонсував кадрові зміни серед облпрокуроров

Шокін анонсував кадрові зміни серед облпрокуроров

Генеральний прокурор України Віктор Шокін анонсував кадрові зміни серед прокурорів обласного рівня. Про це Шокін заявив сьогодні у ході відеоконференції з керівниками облпрокуратур, передає прес-служба ГПУ.

Під час наради були заслухані звіти керівників облпрокуратур щодо виконання ними доручень генпрокурора, які стосувалися підвищення ефективності розслідування злочинів, пов'язаних з мирними акціями протесту на Майдані, перевірки причетність високопоставлених чиновників обласного та районного рівнів, а також працівників прокуратури до переслідування учасників мирних акцій протесту.

"Генеральний прокурор висловив незадоволення результатами роботи цілого ряду обласних прокуратур. За результатами наради генеральний прокурор України дав низку доручень, зокрема про необхідність найближчими днями надати громадськості звіти керівників обласних прокуратур щодо результатів розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності, колишніх високопоставлених чиновників і корупціонерів. Віктор Шокін зазначив, що за результатами сьогоднішньої наради буде прийнято ряд кадрових рішень", - йдеться в повідомленні.

Наступний звіт прокурорів обласного рівня призначено на 6 березня.

Нагадаємо, ГПУ змінила порядок призначення обласних прокурорів.