ua en ru

З'їзд НДП висунув Л.Супрун кандидатом в Президенти України.

Делегати XIV з'їзду Народно-демократичної партії (НДП) 4 листопада висунули свого кандидата в Президенти, ним стала лідер партії Людмила Супрун, за яку делегати з'їзду проголосували одноголосно. Про це пише "Комерсант-Україна".
НДП вперше візьме участь в президентських виборах самостійно: на виборах в 1999 р. партія підтримала кандидата в Президенти Леоніду Кучму, а в 2004 р. - Віктора Януковича. Уникали народні демократи останнім часом і самостійної участі в парламентських кампаніях: у 2002 р. НДП пройшла до парламенту у складі блоку "За єдину Україну!"; у 2006 р. - брала участь у виборах у складі блоку НДП (НДП, Демократична партія, Християнсько-демократична партія і Християнсько-ліберальна партія), що набрав 0,49% голосів; у позачергових виборах 2007 р. участь брав виборчий блок Людмили Супрун - "Український регіональний актив" (НДП, Демократична партія і Республіканська християнська партія), що набрав 0,34%.
Примітно, що Л.Супрун до голосування за висунення її кандидатом в Президенти України перед делегатами не виступала - свою програму вона представила тільки після того, як голосування відбулося. "Наше рішення про участь в президентській кампанії - лише перший крок", - заявила Л.Супрун, подякувавши членам партії за висловлену їй довіру. Лідер НДП не приховувала, що на перемогу вона особливо не розраховує, але президентські вибори - хороша можливість розширити коло своїх прихильників, які в майбутньому зможуть віддати свої голоси за НДП на виборах в місцеві ради, намічені на 30 травня 2010 р.