ua en ru

СБУ відкрила 22 справи по сепаратизму і затримала 7 осіб

Службою безпеки України уже розпочато досудове розслідування у 22 кримінальних провадженнях за фактами сепаратистської діяльності.

Службою безпеки України уже розпочато досудове розслідування у 22 кримінальних провадженнях за фактами сепаратистської діяльності. За такі протиправні дії затримано 7 громадян України, зокрема самопроголошених "керівників" місцевої влади, стосовно яких українськими судами обрано запобіжний захід у вигляді перебування під вартою, йдеться у повідомленні прес-служби СБУ..

"У зв'язку з намірами реалізувати у південно-східних областях нашої держави так званий "сепаратистський сценарій", публічним поширенням іншої провокаційної інформації Служба безпеки України попереджає керівників органів місцевої влади про злочинність дій, що створюють передумови до скоєння злочинів, передбачених ст.ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Служба безпеки України спільно з МВС України вживатиме жорстких законних заходів для припинення таких злочинів", - йдеться у повідомленні.