ua en ru

СБУ і ГПУ мають намір домагатися через Інтерпол притягнення до кримінальної відповідальності ряду екс-нардепів

СБУ і ГПУ мають намір домагатися через Інтерпол притягнення до кримінальної відповідальності ряду екс-нардепів Джерело фото:112.ua
Служба безпеки України і Генеральна прокуратура має намір домагатися через Інтерпол притягнення до кримінальної відповідальності ряду колишніх народних депутатів.

Служба безпеки України і Генеральна прокуратура має намір домагатися через Інтерпол притягнення до кримінальної відповідальності ряду колишніх народних депутатів. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив радник голови СБУ Дмитро Тупчієнко.

"У погодженні статті 3 статуту Інтерполу, ми не можемо подавати в розшук людей, які переслідуються за політичними мотивами. І тому ми повинні визначати предикатний злочин, злочин, яке пов'язане з подальшими доходами, які можуть стати предметом злочину, зазначеного в ст. 6 цієї конвенції про відмивання і пошук, арешт та конфіскацію доходів", - сказав Тупчієнко, зазначивши, що частина з 60 посадових осіб, присутніх у списку санкцій, не фігурували в кримінальних провадженнях.

"Кримінальні провадження було порушено за фактом, а не проти конкретних (осіб, - ред.), ми не могли переслідувати діючих на той момент нардепів. Після ці фактові справи, очевидно, доведеться перекваліфікувати. Ми будемо співпрацювати зі слідством ГПУ по перекваліфікації цих кримінальних справ на такі, покарання за яким передбачають конфіскацію майна. І вже з цим звертатися до Інтерполу і нашим іноземним колегам", - повідомив він.

Нагадаємо, в Міністерстві внутрішніх справ України мають намір розслідувати політичну вмотивованість Інтерполу щодо справ проти колишнього українського керівництва.