ua en ru

Самопроголошена "Донецька народна республіка" оголосила загальну мобілізацію

Лідери Донецької народної республіки оголосили в галузі загальну мобілізацію.

Лідери Донецької народної республіки оголосили в галузі загальну мобілізацію. Про це РБК розповіла координатор прес-центру ДНР Катерина Михайлова.

Вона пояснила, що ніякої зброї проти військових прихильники ДНР не готують.

За її словами, під "загальною мобілізацією" мається на увазі готовність прихильників проросійських активістів зайняти позиції біля будівлі адміністрації міста. "Одна справа - кілька людей у будівлі, інша справа - збереться півміста, це зупинить військових", - сказала вона.

Михайлова також підкреслила, що мова йде тільки про агітацію подібного роду. "Ніяку зброю ми не готуємо, у звичайних людей - вчителів, робітників немає ніякої зброї", - підкреслила вона.

Голова комітету з ЗМІ ДНР Олександр Хряков раніше закликав усіх жителів Донбасу встати на захист області, передає "Перший канал". Ця заява пролунала на тлі наступу на Слов'янськ і штурму в Маріуполі.

Ситуація в районі Слов'янська загострилася минулої ночі. Як повідомив РБК активіст "Народного ополчення" Олег Кудрін, в районі міста Святогірська (розташований в 10 км від Слов'янська і підпорядковується його міськраді) відбулася перестрілка з групою осіб. Українська бронетехніка близько полудня вийшла до Слов'янська. Військовим силам міліції вдалося зачистити три блокпости проросійських активістів на в'їзді в місто, однак вони зустріли впертий опір.